Ting å gjøre

Risør Gjestehus er et utmerket utgangspunkt for å utforske Risør og Sørlandet.

Utleiehyttene ligger i gammel kulturmark, der historien har satt sine spor. Området var en gang, før kjøleskapets tidsalder, et anlegg for eksport av is til England og til kontinentet.

Her har vært sagbruk og bryggeri, og ikke minst skipsbyggeri. De gamle båtbyggerbuene ligger der fremdeles på Moen et lite stykke lenger inne i fjorden. Her holdes stolte båtbyggertradisjoner i hevd den dag i dag,  og stedet utvikles også videre som kystkultursenter. Les mer om trebåtbyggeriene på Moen her!

Utleiehyttene ligger ved den vakre Sørfjorden som tilbyr en rekke fine og uskjenerte bade- og fiskeplasser. Lei en båt og oppdag fjorden og de uberørte små øyene på egenhånd! I fjorden kan man dra på sel- og ørnesafari i egen båt eller kano/kajakk.

Her er også mer enn fjord og hav. Området har flotte turstier omkring i heia.(Se turkart under).

Risør sentrum ligger 7 km. utover i fjorden. Kunst- og kulturbyen Risør er en av Europas best bevarte trehusbyer. Byen ligger helt ute i havgapet, lunt beskyttet bak skjermende holmer og skjær. Her finner du kafeer og restauranter, mange spennende små butikker og gallerier.

Om sommeren er byen full av liv og glade sommergjester.  Risør er også kjent for sine mange festivaler: Trebåtfestivalen, Villvin Kunsthåndvrksmesse, Kammermusikkfesten, Designfestivalen Beyond Risør, Risør Bluegrassfestival og Hummerfestivalen, bl.a.

I sentrum kan man besøke Risør Akvarium, eller ta en tur å se bunkerne på det gamle Festningsanlegget i Urheia. Tar man en 15minutters kjøretur opp til Brokelandsheia kan man besøke Den Lille Dyrehage. Drar man til Nes en mils vei lenger sør finner du en av landets fineste golfbaner.

For mer informasjon om aktiviteter og severdigheter i Risør-området gå til Turistinformasjonen i Risør.